150 000 души ще използват автобусен транспорт през почивните дни


150 000 души ще използват автобусен транспорт през почивните дни
Снимка: БГНЕС

1530

Над 150 хил. души се очаква да използват автобусен транспорт през четирите почивни дни. Това съобщи Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, пред "Фокус".

Тя увери, че има осигурени допълнителни автобуси, които обаче са по-малко в сравнение с миналата година, заради нарастващия брой на незаконните превозвачи.

„Днес след 14 часа някъде вече започнаха да се пълнят автобусите и почти няма места, но все още се намират места, тъй като фирмите пускат допълнителни автобуси почти за навсякъде из цялата България. Пак в неделя – от сутринта до вечерта всички автобуси почти вече са пълни за връщане. Тъй като най-евтината цена, когато се закупува, е за двупосочен билет, така че хората предпочитат да си купят, за да нямат проблеми за връщането“, каза още Топалова.

Тя увери, че автобусите към Гърция пътуват нормално. „Автобусите пътуват вече съвсем спокойно и пътниците трябва да са спокойни. В момента границата е отворена. Надяваме се, че ще бъде отворена и няма нещо да направят гърците. Има пътници и за Гърция, и за Македония, и за Югославия също, за Сърбия“, каза още Топалова. Тя допълни, че все пак най-много пътуващи има по вътрешните линии на територията на България.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички