3 млн. лв. са необходими за ремонт на Аспаруховия мост


3 млн. лв. са необходими за ремонт на Аспаруховия мост
Снимка: touristmaker.bg

2700

Ако приходите в бюджета се увеличават, каквото увеличение се отчита в момента благодарение на усилията на правителството и приходните агенции в областта на контрабандата, ще бъде дадена възможност за поне частична реализация на приоритетните проекти. В област Варна приоритет за нас е да започнем с ремонта на Аспарухов мост, тъй като за целия проект е необходима огромна инвестиция, заяви при посещението си в града министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Тя информира, че само за първа фаза, която включва първия мост и подхода, който е най-стар и в най-компрометирано състояние, са необходими около 3 млн. лева, за да може да започне реализацията и действията по проекта да продължат поетапно според възможностите на бюджета. Частично ще може да се работи и по рехабилитация на пътя за Златни пясъци, каза министърът. Тя подчерта, че при планирането на инвестицията за по-цялостен ремонт трябва да се има предвид подземната ВиК инфраструктура, която трябва да бъде е подменена, за да можем да се асфалтира.

Ще търсим допълнително финансиране според възможностите на бюджета и за останалите приоритетни проекти в областта на пътната инфраструктура на територията на цялата страна, каза още Павлова и посочи, че такива са тунелите и виадуктите, за които има разработена програма. Тя припомни, че с предоставените допълнително 100 млн. лв. през миналата година бяха рехабилитирани над 80 км от магистралите „Тракия“ и „Хемус“, като бяха направени важни ремонти на най-рисковите виадукти, основно на северния аутобан.

Министърът обърна внимание, че през тази година ще се разчита на подкрепа, за да започне ремонтът на тунелите „Витиня“, „Елешница“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“, където трябва да бъдат ремонтирани изолациите и осветлението, които създават затруднения при осигуряване на безпроблемното движение.

На въпрос, свързан с оплаквания по отношение на осветлението на пътен възел „Димитровград“, министър Павлова отговори, че проблем има, както на него, така и на един от пътните възли на АМ „Струма“, където е откраднат електрически стълб за осигуряване на електрозахранване на новия участък до Благоевград.

Проблемът за Димитровград касае присъединяването на част от стълбовете, но постепенно ще бъде разрешен от Агенция „Пътна инфраструктура“, посочи министърът.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички