700 машини чистят пътищата от снега


700 машини чистят пътищата от снега
Снимка: БГНЕС

1734

През нощта 700 машини и 1200 души са почиствали пътните настилки от републиканската мрежа в районите със снеговалеж. Всички пътища са проходими при зимни условия.

Това каза инж. Михаил Рашков в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола, по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода Петрохан, както и в Превала и Шипка. Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите Вратник и Твърдишки. В Дюлински и Пампорово е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

Без ограничения е преминаването през Айтоски, Котленски, Обзорски, Печинско, Предел, Републиката, Ришки и Рожен.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички