Асансьор пропадна на метростанция, Метрополитенът: Нормална аварийна ситуация


Асансьор пропадна на метростанция, Метрополитенът: Нормална аварийна ситуация
Снимка:

2944

Асансьор на метростанция „Младост 1” пропадна, докато в него е имало семейство с 18-дневно бебе. За инцидента сигнализира бащата Асен Стоилов.

По думите му снощи около 20:00 ч. той се качил със съпругата си и с бебешка количка в асансьора, за да пресече булевард „Андрей Сахаров”. От втория етаж обаче той пропаднал рязко в шахтата.

Наложило се Стоилов сам да отваря вратата, а от асансьорния сервиз отговорили на спешното повикване чак след третото натискане на аварийния бутон.

„Имаше поне метър и половина свободно падане в шахтата. Беше много задушно, съпругата ми щеше да припадне вътре от жегата, аз избутах вратата, за да излезем, защото вътре беше страшен задух, нямаше вентилация. Никъде не видях да има метрологична проверка на асансьора или поне, че е в изправност. Нямаше никаква реакция от никого. Нито от аварийния бутон, нито от служителите на метростанцията”, коментира Стоилов пред bTV.

„Това е нормална аварийна ситуация, в метрополитена работят 161 асансьора. Пътниците не трябва да въздействат върху съоръженията,защото ги повреждат”, коментира случаят с пропадналия асансьор на станция „Младост 1” инж. Румен Стоянов от столичния „Метрополитен”.

„Това е асансьор с две спирки, няма предвидена вентилация съоръжението. Случаят е съвсем нормален”, каза още той.

„Причината за инцидента предстои да бъде изяснена, но няма пропадане, а просто асансьорът е подминал спирката”, заяви пък Борис Велев, адвокатът на фирмата, която поддържа съоръжението.

„Технически изключено е (да има свободно падане – както твърди мъжът, чието семейство е било в асансьора – б.ред.) Става въпрос за това, че асансьорът бил в т.нар. зона за сигурност, щом господинът твърди, че асансьорът е пропаднал и е могъл да го отвори саморъчно. Чисто технически само там асансьорът може да се отвори саморъчно. Тази зона за сигурност е 15 сантиметра”, посочи той.

„Най-вероятно става дума за токов удар. Съоръжението е било инспектирано редовно и е в пълна техническа изправност”, подчерта адвокатът.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички