БДЖ възстановява 33 от спрените влакове


БДЖ възстановява 33 от спрените влакове
Снимка: БГНЕС

2764

След множество протести, подписки и обсъждания "БДЖ-Пътнически превози" ревизира графика за движение на 38-те спрени пътнически влака.

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака. 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а 3 от тях по част от направлението.

От 10-те отменени влака по част от маршрута, ще бъдат напълно възстановени 8. По технически причини и съгласуване с местните власти, няма да се движат само пет влака.

Влаковете ще бъдат включени в графика за движение от 1 февруари 2015 г. Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората, обяснява МТИТС.

Вчера правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. в размер на 40 милиона лева.

Средствата, които се осигуряват от централния бюджет, ще отидат за "БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Те ще създадат предпоставки за изпълнение на извършваните обществени превозни услуги и за осигуряване на нормални условия за пътуване на ползващите железопътен транспорт, обяснява пресцентърът на МС.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички