Безплатно мобилно приложение за плащане на "синя" и "зелена" зона в София


Безплатно мобилно приложение за плащане на "синя" и "зелена" зона в София
Снимка: БГНЕС

5617

Новото безплатно мобилно приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона ще улеснява и ориентира столичани и гости на града. Това коментира Румяна Милова, директор Дирекция „Паркиране и гаражи“ към Центъра за градска мобилност, по повод новата система за заплащане на таксите за "синя" и "зелена" зона.

"Услугата дава възможност желаещите да се регистрират и да заплащат паркирането и чрез банкова карта, което ще бъде изключително полезно за чужденци или български граждани, живеещи извън страната и нямащи достъп до българските мобилни оператори", обясни тя.

„По този начин всяко едно плащане в зоната ще бъде извършвано от картата на ползвателя на услугата паркиране. Искам да успокоя гражданите, че цената остава същата, тоест сметката на ползвателя няма да бъде задължена с допълнителни такси – те ще бъдат за сметка на приложението. За самото приложение, то посочва в коя зона се намира в момента ползвателят. Имаме много случаи, в които гражданите се объркват къде се намират, дали са „синя“ или „зелена“ зона и плащат за „зелена“, а са в „синя“, поради което биват санкционирани. Така че това нещо може да бъде избегнато, като се използва приложението“, коментира Румяна Милова, цитирана от Фокус.

Тя уточни, че приложението вече работи от няколко дни, като близо 100 души са се възползвали от него. Предстои и разширение на зоната за платено паркиране в някои столични квартали приблизително със 6100 места. Точният брой на новите паркоместа ще бъде уточнен едва след като бъдат изготвени схемите за организации на движение и паркиране, което ЦГМ ще възложи на експерти, каза още Милова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички