Борисов: Няма да има закрила и пощада за виновните за трагедията край Своге


Борисов: Няма да има закрила и пощада за виновните за трагедията край Своге
Снимка: БГНЕС

2737

Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата по случая с катастрофиралия край Своге автобус, ще бъде подведено под отговорност. Към никого няма да има закрила и пощада. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание.

Борисов изказа съболезнования към близките на загиналите при тежката катастрофа край Своге. „Много ясно са регулирани всички процеси в държавата и всеки носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност, ще му бъде потърсена и политическа такава“, коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е въпрос на дни да бъдат готови всички експертизи по случая. „Призовавам и опозицията да чакат да свършат проверките на Националната следствена служба. Никого не сме пожалили. Докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността“, посочи Борисов.

Той коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред БАН, за да искат "развод" с Академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, образователния министър Красимир Вълчев и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

"Ще видим докъде са свършили всичко, което е в правомощията на БАН, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим", каза Борисов.

Припомняме, че при тежката автобусна катастрофа край Своге загинаха 17 души, а над 20 бяха ранени.

 

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички