БСП даде на Московски 24 часа да уволни шефовете на БДЖ, иначе иска оставката му


БСП даде на Московски 24 часа да уволни шефовете на БДЖ, иначе иска оставката му
Снимка:

2254

Даваме 24 часа на министър Ивайло Московски да освободи ръководството на БДЖ, ако не го направи - ще искаме неговата оставка. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде „Фокус“.

Поводът за искането е медийно разследване, което показа, че в БДЖ служители получават заплати от по 800 - 900 лв., без да вършат реална дейност, а основно да играят за футболния отбор на железницата.

„Даваме 24 часа срок на министъра на транспорта да освободи цялото ръководство на БДЖ. Това го искахме и преди две години. Той не го направи и каза, че държи на ръководството и застава зад него. Ако г-н Московски продължава да държи на него, ако не го освободи - утре ще поискаме наговата оставка“, коментира Свиленски.

Той разкри, че в 21 век служители са заплашвани с думите: „Мъртъв си“. „Представяте ли си каква наглост имат служители към подчинените си“. Свиленски поиска още Сметната палата да влезе да направи одит в БДЖ. „Искаме инспекция по труда да провери работното време на машинистите?“, попита Свиленски.

Той поясни, че всички тези сигнали ще бъдат заведени надлежно по институциите.

БСП поискаха и оставката на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. 

Причината е, че днес Кънчо Димитров е дисциплинарно уволнен като директор на областния отдел на ДАИ – София.

„Министерство на транспорта уволнява човека, който разкрива корупцията в ДАИ. Не може човек, който е сезирал прокуратурата, ДАНС, изпратил три сигнала до министър-председателя, той да бъде уволнен дисциплинарно. Разбирате ли какъв сигнал се дава към всеки един служител в това министерство и в тази агенция, който си позволи да разкрие корупция“, запита Свиленски.

Той припомни за случая от 2017 г., когато бяха арестувани 12 души от ДАИ-инспектори и служители. 6 от тях бяха освободени, а на 6 им бяха повдигнати обвинения. „Към днешна дата тези хора работят в „Автомобилна администрация“ и продължават да изпитват. А човекът, който написа сигналите, е уволнен дисциплинарно днес“, възмути се Свиленски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички