БСП иска оставката на вътрешния министър заради скандала на летище "София"


БСП иска оставката на вътрешния министър заради скандала на летище "София"
Снимка: БГНЕС

2774

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заради скандала с непроверените пътници на летище "София".

След пропуснатия полет от „Гранична полиция“ оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите. Това каза народният предтавител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов в декларация от името на групата.

„Благодарение на липсата на адекватност от ваша страна сигурността на българската граница се превърна в проблем, който се задълбочава“, каза Иван Иванов на управляващите. По думите му пропуснатият полет от „Гранична полиция“ щеше да е прецедент, ако не беше разкритата схема за трафик на мигранти.

Според него МВР сътворява невероятен скандал, който поставя под въпрос не само сигурността на страната, но и на цяла Европа, предаде Фокус.

След декларацията депутатите от ПГ на „БСП за България“ скандираха „Оствака“ от банките си.

Вчера МВР пое отговорността за непроверените пътници на Летище "София".

Отговорността за непроверените пътници на летището е на МВР, заяви вътрешният министър.

Отстранените 13 гранични полицаи на Летище "София" вече са заменени от техни колеги от Бургас и Варна. Предприети са и мерки за недопускане на подобни случаи.

"Всичко се вглеждаме и не само на Летище "София", в България има и други летища. Навсякъде отговорността е на в МВР и персонално на комисаря и неговите хора", заяви Радев, цитиран от БНТ.

Вътрешният министър допуска всякакви причини, предизвикали самоволното напускане на поста от страна на служителите на Гранична полиция.

"Не искам някой да си го е нагласил това и да го прави, ако щете и по политически причини. Дано да е някаква грешка, недоразумение и съвпадение. Единият отишъл наляво, другият надясно. Дано е това и всеки ще си понесе отговорността", допълни той.

Разговаряно е с всички останали служители, заяви началникът на гранична полиция. За мен това е едно грубо нарушаване на служебната дисциплина, коментира гл. комисар Светлин Кичиков.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички