БСП се обяви против приватизацията на железниците


БСП се обяви против приватизацията на железниците
Снимка: БГНЕС

1853

БСП е категорично против идеята за приватизация на БДЖ “Товарни превози”. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция.

Миков заяви също, че в цялата страна различни протести от различни сектори отразяват случващото се, както и това, че правителството не решава проблемите, с които сблъскват браншовете.

Той посочи и че вече се наблюдава сериозна тенденция за спад на чуждестранните инвестиции в страната ни , както и спад на потреблението, а точно от тях зависи стабилността на икономиката ни, предаде БГНЕС.

Миков коментира и, че съществуват квазидефицити, като 1.2 млрд. лв. в общините, 400 млн. лв. в болниците, както и в енергетиката.

Според него 165 общини имат просрочени задължения, което пък показва неосъзнаването на тежкото положение в икономиката ни от страна на сегашната власт. Миков коментира също и, че страната ни тепърва ще усеща тежестта на взетия външен дълг, който ще се стовари върху данъкоплатците 2022-2023 г., а в същото време не се прави нищо от управляващите.

На фона на това и данните на НСИ показват тревожна тенденция като според тях страната ни намалява с 48 хил. души годишно, а 2030 г. се очаква населението да намалява с 80 хил. души годишно. В същото време, според него, в цяла Европа се търси възможност за инвестиции и съживяване на икономиката чрез тях и чрез вътрешното потребление, докато у нас се върви в обратната посока.

В същото време пък хората се натоварват с допълнителни косвени плащания като вдигнатия с 60% билет за градския транспорт и увеличената цена на винетните стикери, а на фона на това българите получават 15.5% от средноевропейските заплати, а БВП на глава от населението по покупателна способност на българите е 40% от средноевропейския. Така много от младите хора предпочитат да излязат и да търсят работа в чужбина, вместо да стоят тук.

Миков заяви също, че това управление (на ГЕРБ) е изчерпано и като политическа конфигурация и като политика, която не може да осигури развитие на страната и да реши проблемите, с които се захваща.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички