Bulgaria Air обмисля да съди Ryaniar заради внушения по неин адрес


Bulgaria Air обмисля да съди Ryaniar заради внушения по неин адрес
Снимка:

6434

Внушенията по адрес на Bulgaria Air от страна на Ryanair могат да бъдат счетени за нелоялна конкурентна практика, която не подхожда на коректната бизнес среда на българския пазар. Така Bulgaria Air реагира ден по-късно на вчерашните обвинения към компанията от страна на Ryanair, че бави плащания към Летище София от 30 млн. евро вече 2,9 години, а същевременно собственикът на Bulgaria Air е раздал дивиденти от 8 млн. евро в края на миналата година.

Bulgaria Airима нормални търговски взаимоотношения както с Летище София, така и с летищата във Варна и Бургас и всички останали свои партньори, с които авиокомпанията има договорни отношения, казва българската компания. Това също е отговор на въпрос с внушение от страна на нискотарифния превозвач, който попита дали Bulgaria Air се е разплатила с двата морски аеропорта.

По повод внушенията на Ryanair, свързани с предстоящата процедура за концесиониране на Летище София, същата предстои да бъде публично обявена и публикувана в официалните средства за масова информация, което ни кара да се въздържаме от всякакви коментари, добавят от Bulgaria Air. Според Ryaniar концесията ще даде огромно предимство на спечелилия и ще доведе до повишаване на цените на билетите от "другите оператори".

От Bulgaria Air съобщават и, че вече са се обърнали към своите правни съветници и юридически консултанти с оглед действията на нискотарифния превозвач и уронване на престижа на българската авиокомпания.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички