Български пощи се включват в благотворителната кампания за Хитрино


Български пощи се включват в благотворителната кампания за Хитрино
Снимка: МВР

2351

Разпоредих Български пощи да се включат в кампанията за подпомагане на с. Хитрино, което е в бедствено положение след жп инцидент. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По думите му, куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки, тоест няма да се заплащат от подателите. Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг, съобщиха от МТИТС.

Получателят трябва да бъде кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево. Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др. Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на „Български пощи“ ЕАД и офисите на СП ИМС/Булпост. Те трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието.

„Български пощи“ ЕАД ще осигури служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино: "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията ще се извършват от станцията в Тимарево.

Когато МВР разреши на служители на „Български пощи“ ЕАД да влязат в помещенията на пощата в Хитрино и да огледат щетите, ще се предприемат незабавни мерки за възобновяване на работата на станцията. Междувременно, служители на дружеството се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички