Дадоха старт на изграждането на поредния участък от АМ "Струма"


Дадоха старт на изграждането на поредния участък от АМ "Струма"
Снимка: МРРБ

2002

Остават само 60 км, за да може да бъде изградена изцяло автомагистрала „Струма“, като така ще спасим много човешки животи. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на старта на изграждането на 24-километровия участък от автомагистрала "Струма" от Кресна до Сандански, предаде "Фокус".

Тя обясни, че се мисли и за природата, като се прави всичко необходимо да я запазят, но трябва да се има предвид, че тези 60 км са най-трудният участък. „Днес даваме началото на реалното строителство на ЛОТ 3.3, който е дълъг 24 км. По срок той трябва да бъде изграден до пролетта на 2019 година, но познавайки строителите, които имат опита нека си пожелаем това да стане и по-рано и да може предсрочно в края на 2018 година участъкът да бъде завършен“, каза още министър Лиляна Павлова. Тя допълни, че в съвсем скоро време ще започне и реалното строителство на участъка от автомагистрала „Струма“ от Благоевград в посока към Крупник.

Министърът добави, че разчита на всички в региона да бъдат завършени отчужденият на земите в този участък и да може да започне реалното строителство от двете страни на Кресненското дефиле. „Остава голямата ябълка на раздора – окончателно до края на годината да обединим усилия, да направим всички необходими компромиси на НПО, на гражданското общество, на различните институции в държавата и на местните власти, за да намерим най-доброто решение и да спасим човешки животи и което е финансово възможно и постижимо, защото парите от Европа ги имаме до 2020“, подчерта регионалният министър.

По думите й ако до края на тази година не се намери това решение, за да може от 2017 година да започне реализацията и на последния участък през дефилето, това би ни обрекло да оставим най-тежкия и най-критичен участък от автомагистрала „Струма“ недовършен.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички