ЕП ще гледа пакет "Мобилност" на 3 и 4 април


ЕП ще гледа пакет "Мобилност" на 3 и 4 април
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

2229

След като по-рано председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния пакет "Мобилност" на транспортна комисия, все пак се оказа, че ЕП ще го гласува на първо четене скоро - на 3 или 4 април. Това става ясно от официално съобщение на сайта на институцията.

Съгласно обяснението, законовите предложения в пакета ще трябва да бъдат "филтрирани" - съгласно чл. 175 от правилника на ЕП. Чл. 175 гласи следното: "Когато във връзка с текст, внесен от дадена комисия, са внесени повече от 50 изменения или искания за разделно гласуване или за отделно гласуване, които да бъдат разгледани на пленарно заседание, председателят на ЕП може, след като се консултира с председателя на комисията, да поиска тя да гласува по всяко от тези изменения или искания на нейно заседание.

Всяко изменение или искане за разделно гласуване или за отделно гласуване, което на този етап не събере гласовете на най-малко една трета от членовете на комисията, не се поставя на гласуване на пленарно заседание".

Трите предложения - за командированите шофьори, времето за почивка на шофьорите и правилата за достъп до професията автомобилен превозвач, и до пазара на международни автомобилни превози на товари, са част от предложението на Европейската комисия за пакет "Мобилност", изготвено през май 2017 година.

Днес имаше и протести на превозвачи в София и Страсбург.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички