Ето кога да смените летните гуми със зимни


Ето кога да смените летните гуми със зимни
Снимка: БГНЕС

2761

През последната седмица зимата вече напомни за себе си. На много места в страната преваля сняг, като по високите планински проходи дори се образува покривка.

За шофьорите това беше ясен знак, че е време да подготвят автомобилите за зимния сезон. Специалист съветва изборът на зимни гуми винаги да е съобразен и с условията, в които ще караме.

"Клиентите винаги ги питам дали по магистрала ще карат или повече в градски условия. В по-градски условия, може и по-грайферна гума. Те са два вида зимни гуми с по-голям грайфер",споделя Харалампи Личев - собственик на гумаджийница, пред БНТ.

Според Закона за движението по пътищата от 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат със зимни гуми или дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.

А майсторът е категоричен, че колкото по навреме го направим, освен че ще сме по-сигурни на пътя, но и ще си спестим дългото чакане по опашки в последните дни преди да влезе в сила законовата наредба.

"Иначе когато падне първият сняг, всички гумаджийници се задръстват от клиенти и се чака с часове. Сега е най-удачно на хубавото време хората да си сменят зимните гуми", призова той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички