Фандъкова обеща по-често миене на улиците в София


Фандъкова обеща по-често миене на улиците в София
Снимка: БГНЕС

2180

Районните кметове имат задачата да следят за почистването на улиците и междублоковите пространства. Почистващите фирми работят непрекъснато по основни булеварди, улиците, по които се движи градският транспорт, след това кварталните улици. Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Успяхме да ремонтираме знакови булеварди и улици. Предстои израждането на тротоари. Подготвяме и работа по основните ни обекти по вътрешнокварталните улици. Една от най-ефективните мерки за по-чист въздух е миенето на улиците. Тази година по-принцип сме заложили повече средства за миене на улици. Ако можем да отделим средства от зимното почистване, те ще отидат отново за миене. Разбира се, далеч сме от представите за миене всяка седмица и всеки ден, но гражданите ще усетят миенето на улиците, стана ясно от думите на Фандъкова.

Тя подчерта, че предстои цялостна реконструкция на улица "Граф Игнатиев". Ще бъдат реконстриуирани площад "Славейков", градинката на "Св. Седмочисленици", площад "Гарибалди", предстои изграждане тролейбусна линия по бул. "Арсеналски". Предстои процедура за разширение на бул. "Тодор Каблешков" и важните обекти, свързани с реконструкцията на трамвайните линии, обясни Йорданка Фандъкова.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички