Финансовото състояние на БДЖ е трагично, твърди шефът на холдинга


Финансовото състояние на БДЖ е трагично, твърди шефът на холдинга
Снимка: БГНЕС

1514

"Финансовото състояние на БДЖ е катастрофално. Отчетена е загуба в размер на 51 милиона лева за 2014 г. Без реформи нямаме никакъв шанс". Това обясни тази сутрин изпълнителният директор на холдинга Владимир Владимиров. Той беше категоричен, че хапчето е горчиво, но трябва да се изпие

"Тези, които се противопоставят на БДЖ, са на грешната страна. Реформите ще се случат", предупреди Владимиров в ефира на Нова телевизия.

Той обеща да бъдат предприети мерки за намаляване на загубите за холдинга с около един милион лева. Това ще стане чрез възстановяване на системата за GPS-контрол и по- строги санкции за виновните. Планира се създаването на звено за борба срещу престъпността вътре в държавната компания.

По време на интервюто стана ясно, че има много възстановени от съда на работа дисциплинарно уволнени работници. Вчера ръководителят на БДЖ „Товарни превози” Любомир Илиев обяви, че през 2014 година са хванати заради кражба на нафта.

Не можем да спрем всички кражби, винаги ще има някой, който да излъже системата, настоя Владимиров в сутрешния блок на Нова телевизия. От своя страна лидерът на железничарския синдикат Петър Бунев настоя, че синдикатите са подкрепяли всяка мярка против кражби, взета от ръководството.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички