Има недостиг на катаджии в цялата страна


Има недостиг на катаджии в цялата страна
Снимка: БГНЕС

2170

В цяла България има недостиг на пътни полицаи. Около това мнение се обединиха Богдан Милчев от Институт за пътна безопасност и Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи пред Нова телевизия.

Според доклад на Институт за пътна безопасност е констатирано, че София се превръща в европейския град с най-бързо растящия брой на жертви на пътищата.

„В София няма недостиг на полицаите, а има увеличение с близо 40% на жертвите. Само от началото на годината имаме 20 загинали, което е с 10 повече, отколкото за същия период миналата година. София се превръща в европейския град с най-бързо растящия брой на жертви на пътищата и това е при условие, че в София няма недостиг на пътни полицаи и при условие, че ако продължаваме с това темпо ще се върнем в началото на 2010 г. За 2018 година имаме малко повече от 10% по-малко жетви по пътищата. /…/Недостигът на пътните полицаи е за сметка на това, че през 2018 година имаме повече от 20% констатирани нарушения , т.е. с по-малко полицаи констатираме повече контрол. Парадоксално е, но е така”, каза той.

Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи заяви, че има недостиг на пътни полицаи. „В София вечер има само пет патрула на Пътна полиция”, алармира той.

Според него могат да се включат и Охранителна полиция, но само след обучение. "Те трябва да държат изпит за това да имат правото да проверяват, трябва да имат технически средства, трябва да бъдат оборудвани с камери и чак тогава може да се стигне до включването им", обясни Тодоров.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички