Изграждането на магистралата Видин - София ще струва 1,6 млрд. лева


Изграждането на магистралата Видин - София ще струва 1,6 млрд. лева
Снимка: БГНЕС

5744

1,6 млрд. лева ще струва изграждането на магистралния път Видин – София, каза на пресконференция кметът на Община Видин Огнян Ценков.

Ценков посочи, че средствата са заложени с решение на Министерския съвет, с което бе одобрена средносрочната бюджетна прогноза за период 2019 – 2021 година.

„В този документ са заложени средства за изграждане на значими инфраструктурни проекти на територията на страната , като е включен и проектът Видин – София. В момента се провеждат отчуждителни процедури в участъка Ботевград – Мездра, едновременно с това стартираха и процедурите по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на строителните дейности и на надзор за двата участъка – Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци. Участъкът Видин-Ружинци е 52 километра“, обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков.

Той допълни, че трасето на магистралния път Видин – София на територията на област Видин ще минава по нов терен, който не се препокрива с трасето на сегашния главен път Е 79, като ще бъдат изградени необходимите отклонения за връзка с населените места в областта.

„Във връзка с процедурите, които текат за изграждането на новото трасе на магистралния път Видин – София се провеждат и регулярни срещи с Агенция пътна инфраструктура, такава среща предстои в началото на месец май“, каза Огнян Ценков. Той допълни, че ако няма обжалвания на процедурите и удължаване на сроковете, които са заложени, до края на 2021 г. и началото на 2022 г. магистралният път Видин – София трябва да бъде изграден.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички