Жандармерия влезе в офиса на фирмата, отговаряща за пътното трасе край Своге


Жандармерия влезе в офиса на фирмата, отговаряща за пътното трасе край Своге
Снимка: БГНЕС

2914

Следователи и жандармерия влязоха в офиса на "Трейс груп" в столичния квартал "Лозенец", който се намира на ул. "Никола Образописов" 12. Те изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите, съобщава bTV.

Именно това е фирмата, рехабилитирала пътя до Своге, на който стана жестока автобусна катастрофа, взела живота на 17 души.

Вчера (27 август) регионалният министър Николай Нанков официално обяви, че към "Трейс" са отправени 5 предписания да направи поправки по пътя, но това така и не се е случило. Директорът на АПИ Светослав Глосов досега не обясни защо още не се е стигнало до съд, а толкова пъти са отправяни едни и същи покани към компанията.

Междувременно от "Трейс" оповестиха, че утре, 28 август, ще дадат пресконференция заради катастрофата при Своге. Пресконференцията трябваше да е в офиса на компанията, само че след рейда на правоохранителните органи тя беше отменена. "Оказваме пълно съдействие на компетентните органи относно започналото разследване", обясниха от фирмата защо се отказват да говорят.

По-рано днес от фирмата разпространиха официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.

Не строителната фирма, а Агенция „Пътна инфраструктура“ определя как да се ремонтира и строи пътят София – Своге, коментира пред "Дарик" председателят на Надзорния съвет на холдинга „Трейс груп“ Николай Михайлов.

Според него при запрашаване на пътя, а след това и при дъжд, мръсотията, която се събира край бордюра, може да намали допълнително сцеплението между гумите и пътното платно. Ремонтът на пътя София – Своге е извършен от дъщерната фирма на холдинга – „Трейс Своге“. От края на юни фирмата е закрита, а капиталът прехвърлен в друго дружество.

При автобусната катастрофа край Своге в събота загинаха 17 души, а над 20 бяха ранени. Повечето пътници са били пенсионери. Те са се връщали от еднодневна екскурзия, организирана от пенсионерски клуб. Сред загиналите има и дете, пътувало с баба си и вуйчо си.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички