Как да избирате най-добрите товарни камиони в Европа?


Как да избирате най-добрите товарни камиони в Европа?
Снимка: pxfuel.com

7371

Изборът на камион за извършване на дейността по превоз на товари може да бъде много трудна задача. „Много добрият камион“ се основава на добре дефинирана поредица от основни характеристики, от съществено значение в етапа на закупуване на такова превозно средство. Затова считаме, че окончателното решение трябва да вземе предвид следните аспекти:

Избор на стоки за камиони: Критерии за покупка

Онези, които търсят решения за превоз на товари в ЕС, искат да намерят превозвачи, в чийто автопарк са безопасни, мощни, икономични и удобни камиони. Обикновено тези качества на превозните средства, предназначени за товарен транспорт, се основават на следните характеристики:

1. Структурата на целия ансамбъл

Камион, който предлага слаба структура на цялото тяло, определя (с течение на времето) рискове, които могат да доведат до повреда на превозваните стоки. А превозвач, който предлага лошо качество на услугите, не може да се възприеме като опция за други бъдещи пратки. Следователно тези, които искат да закупят товарен камион в Европа, трябва да изберат продукт с брезент, устойчив на климатични максимуми и минимуми, екстремни метеорологични условия и механични действия. Освен това, важни са допълнителните елементи за безопасност и конструкцията на вагона, което предлага сигурността на транспорта при оптимални условия.

2. Качеството на авто частите

Камионите, предназначени за товарен транспорт, са системи, които изминават хиляди километри на месец. Следователно авто компонентите, които позволяват правилното им функциониране, трябва да издържат на високо ниво на износване. Опитните превозвачи много добре знаят, че лошото качество на частите под капака на камиона привлича високо ниво на проблеми: дефекти, забавяне на пратките, ниско ниво на поръчки и т.н. Следователно проверката на качеството на авто частите е приоритет за всеки купувач на такво ново или употребявано превозно средство.

3. Двигателят на камиона

Дългите и чести пътища на товарните камиони на цялата територия на Европейския съюз определят не само притесненията, свързани с безопасността на авто частите, но и средния разход на тези превозни средства. Ако двигателят под капака на камиона изразходва много ресурси за пътуване, в крайна сметка разходите за мощност ще бъдат отразени в цените, поети от доставчиците. Препоръчително е да закупите камиони с дизелови двигатели, особено когато пътувате по участъци от пътя с висока степен на трудност. Тези двигатели описват най-добрия вариант, в случай на дълги разстояния, по отношение на средния разход.

4. Опции за достъп в пространството за камиони

Спазването на този критерий за подбор ще улесни дейността на шофьорите и манипулаторите на пунктовете за продажба, определяйки много по-добри времена за транспорт. Следователно опциите за достъп в складовите пространства трябва да вземат предвид спецификата на превозваните стоки. Позовавайки се на тази идея, модерните камиони, предназначени за товарен транспорт, предлагат решения за достъп отзад (някои дори имат ефективни системи за "повдигане на опашката"), отстрани и дори над камиона. Повече, ефективният камион позволява бърза система за разкриване на брезента, така че да позволи възможно най-лесен достъп до съдържанието, съхранявано във вагона.

5. Комфортът, който предлага кабината

Не на последно място, камионът за превоз на товари в ЕС също трябва да осигури пълен комфорт. Този критерий е от решаващо значение за производителността на водачите и се усеща чрез предлагането на някои от следните функции: централно заключване за врати и прозорци на камиона, аудио-видео наблюдение за интериора и екстериора на камиона, зона за релакс, състояща се от легло, телевизор, място за съхранение и дори тоалетна . Тези опции гарантират много по-добри условия на работа, от които шофьорите имат голяма нужда за много дълги разстояния.

Какви други основни критерии за закупуване на камион бихте могли да идентифицирате?

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички