Как се решава къде да има пешеходна пътека?


Как се решава къде да има пешеходна пътека?
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

4525

Кой и как решава къде да има пешеходна пътека и колко неправилно пресичащи хора на час са нужни за полагане на пешеходна зебра?

Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков” без да се съобразят с това, че могат да попаднат под гумите на автомобилите. Илиан Антонов се е заел да брои колко хора пресичат пътното платно, за да докаже, че на мястото е необходимо да бъде изградена пешеходна пътека, предава Нова телевизия.

„Негласно целият квартал пресича на това място. Защото двата светофара, на които може да се пресече, са много далече един от друг – на 300 метра. Страшно много хора пресичат тук, защото има директен достъп до парк „Заимов”. Няма нито пешеходна пътека, нито светофар, които да са достатъчно близо до спирката на градския транспорт”, обясни той.

Илиан многократно настоява на мястото да бъде положена маркировка, но няколко пъти получава отказ от Столична община. „Минималните критерии за разчертаване и обособяване на пешеходна пътека са през нея да преминават минимум 50 човека на час. Правени са преброявания. И при двата пъти не са отчетени такива бройки пешеходни преминавания”, обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция „Управление и анализ на трафика” към Столична община.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички