КАТ вече няма да отнема точки за спиране на пешеходна пътека


КАТ вече няма да отнема точки за спиране на пешеходна пътека
Снимка: radio-sz.net

9122

КАТ вече няма да отнема контролни точки на шофьорите, които паркират или спират на пешеходна пътека, кръстовище или спирка от обществения транспорт. Това е една от промените в наредбата на МВР, свързана с контролните точки на водачите, която е обнародвана във вторник в Държавен вестник.

От нея става ясно, че точки вече няма да се отнемат и за паркиране на втори ред до вече паркирани автомобили. Отсега нататък пък новите шофьори ще получават само по 26 контролни точки, а едва след 2 години стаж ще получат и максималния брой – 39.

Отнемането на точки отпада и за водачи, които паркират на втори ред до вече паркирани автомобили. В момента, ако спрете или паркирате на пешеходна пътека, кръстовище, спирка от обществения транспорт или до вече паркирала колона, ще получите единствено глоба от 50 лева, предвидена в Закона за движение по пътищата.

В наредбата отпада и текстът, според който се отнемат 5 контролни точки на шофьори, които управляват спряно от движение превозно средство. Вместо него са въведени две нови наказания – ако водач управлява превозно средство с неправилно поставени регистрационни табели, ще му се отнемат 8 точки. Ако пък няма изобщо такива или не е регистрирал колата си по правилната процедура, ще му се отнемат 10 контролни точки.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички