Ключова линия на градския транспорт в София неизползваема заради ново разписание


Ключова линия на градския транспорт в София неизползваема заради ново разписание
Снимка: БГНЕС

2836

Чакане от между 10 и 25 минути, бутаница, опасно високи температури и липса на въздух – това предлага столичният автотранспорт на хилядите пътници, които използват линия 111. Тя свързва източните със западните квартали на София и за голям процент от гражданите няма алтернатива.

От началото на миналата седмица обаче 30-те автобуса по тежката линия са намалени на 15. Така интервалите на движение стават двойни и в пиков час се чака най-малко 10 минути. В резултат рейсовете са претъпкани, а на всяка спирка се събират десетки чакащи.

„Тактиката е да си адски бърз, автобусът да спре с вратата пред теб и да се шмугнеш между 20 човека”, обясни пътник пред bTV. Друг призна, че не е могъл да се качи на два поредни рейса. Никой не смята, че 1,60 лв. са адекватна цена за предлаганата услуга.

2 минути преди спирането на рейса хората се подреждат като на състезание. При спирането започва бутаница, в която не всички имат шанс. „Всеки ден е така, питайте тези от Центъра за градска мобилност, това е от разписанието”, посочи един от шофьорите.

Ако все пак човек успее да се качи, вътре го чака друга „изненада” – препълнените рейсове нямат климатици. Има хора, на които им прилошава, пътници разказват и за побоища между изнервени хора заради липсата на място.

След като автобусът тръгне от спирката, там остават поне 20-30 човека, част от които в крайна сметка се отказват и хващат такси или решават, че вече ще пътуват само с личните си автомобили. В София, където местната власт непрекъснато говори за намаляване на вредните емисии.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички