Клъстер Електромобили ще си партнира с MachTech&InnoTech


Клъстер Електромобили ще си партнира с MachTech&InnoTech
Снимка:

1827

Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ) ще си партнира с изложението за индустриална техника MachTech&InnoTech. Клъстерът ще представя различни видове продукти и услуги на своите членове по време на събитието от 11 до 13 март, като целта е те да се превърнат в по-конкурентни компании.

„Постоянното развитие в отношенията ни с Интер Експо Център логично доведе до стратегическото ни партньорство, като резултатите и ползите са повече от обнадеждаващи“, каза председателят на ИКЕМ Илия Левков.

В дните на изложението

По думите на Левков представянето на отделните фирми ще бъде на общ щанд на ИКЕМ, който да фокусира усилията на отделните членове върху новите тенденции в електрическата мобилност. „Освен продукти ще представим работата си по нова станция за бърз заряд до 25 минути, ще демонстрираме новата версия на зарядната ни колонка за електромобили и ще предлагаме тест драйв на ЕПС“, допълни председателят на клъстера.

В програмата на клъстера ще бъде включено и връчването на годишните наградите на ИКЕМ за принос в електрическата мобилност в България. Церемонията ще се проведе за четвърти път, тази година на 13 март.

Повече гъвкавост

Според Илия Левков сериозна пречка пред развитието на електромобилния транспорт е липсата на зарядни станции и неслучайно акционерното дружество на ИКЕМ – ИКЕМ АД, ще обяви новата си разработка за зарядна станция на изложението.

„ИКЕМ работи стратегически и приоритетно в тази посока. Убедени сме, че зарядната инфраструктура тепърва ще се развива със сериозни темпове и затова развиваме мрежата с комплекс от услуги“, коментира Левков. По негови думи в момента клъстерът търси развитие и извън България с партньори, които ще посетят изложението.

За по-голямо развитие на електрическата мобилност ИКЕМ търси партньорства и с местните власти, като до момента такива са подписани с Пловдив, Русе, Добрич, Ловеч, Монтана, Бяла и др. Предстои подписване на меморандум и със Сливен за съвместна работа по новата транспортна схема на града.

„Практиката в другите европейски страни показва, че електрическата мобилност рязко се развива при целенасочени политики и бонуси от страна на правителствата. В България такива към момента няма, затова възлагаме надежди за развитие на програми като "Конкурентоспособност"“, каза Левков. По негови думи едно от предложенията на ИКЕМ към правителството е да се дефинира тема електромобилност в рамките на програмата, за да може да се ускори процесът на развойната дейност.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички