Кръговото на 4-ти километър е най-опасното кръстовище в София


Кръговото на 4-ти километър е най-опасното кръстовище в София
Снимка: БГНЕС

7796

Опасните кръстовища в София вече ще са в черен списък на полицаите. Идеята е там, където се знае, че често стават катастрофи, да се изпращат допълнителни екипи. Миналата година в столицата са ставали по 119 инцидента на ден, съобщава Нова телевизия.

Според статистиката на МВР мястото с най-много катастрофи през 2015 година е кръговото кръстовище на 4-ти километър. Там през миналата година са станали 140 пътни произшествия. Според шофьорите пешеходните пътеки са твърде близко до изходите от кръговото движение. Но гледната точка на пешеходците е различна. Често те едва успяват да преминат от другата страна на улицата.

В София всеки ден пътуват стотици хиляди автомобили. Най-опасният път, по данни на полицията, е Околовръстното шосе. Вниманието ни трябва да е изострено и по „Цариградско шосе”, „Сливница”, „Царица Йоанна” и „Панчо Владигеров”.

В списъка на напрегнатите точки има и конкретни кръстовища - "Сливница" и "Константин Стоилов", „Евлоги и Христо Георгиеви“ и "Цариградско шосе". Проблемно е и кръстовището на „Симеоновско шосе” и Околовръстното шосе, записало 69 произшествия в историята си за миналата година.

През 2015-а само в София са станали над 43 000 катастрофи или по 119 на ден. В около 1000 от тях е имало пострадали или починали хора.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички