Лазаров: Проектът за Северната тангента не е реализиран в пълния си обхват


Лазаров: Проектът за Северната тангента не е реализиран в пълния си обхват
Снимка: БГНЕС

2390

Проектът за Северната скоростна тангента не е реализиран в пълния обхват, в които е проектиран. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, пред Нова телевизия.

Във връзка с част от строителството на Северната скоростна тангента инж. Лазаров коментира, че проектът, по който е работено по строителството на тангентата, не е предоставения за реализация проект в пълния си обхват.

„Проектът е направен от Столична община и е даден за изпълнение на Агенция „Пътна инфраструктура”. Целта на Северната скоростна тангента в момента е да се прехвърля транзитния трафик от АМ „Хемус” и АМ „Тракия” към АМ „Струма”, за да може по този начин да се облекчи целият трафик, които беше по-рано кошмарен по Северната дъга на околовръстния път”, каза още председател на УС на АПИ.

Той коментира, че подлезът на Северната скоростна тангента при кв. „Требич” е натоварен изключително много и не е подлезът, който е проектиран. По думите му ангажиментът на АПИ към Северната скоростна тангента е изпълнен.

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков заяви, че връзката при кв. „Требич” е временна, а основната връзка се намира в близост. Той каза, че има срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за отпускане на пари от министерството за довършването на кръгово кръстовище, което да замени подлеза на тангентата при кв. „Требич”.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81179
  • GBP
    1
    2.27361
  • JPY
    100
    1.16245
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички