ЛОТ 2 на "Струма" може да бъде пуснат още през октомври


ЛОТ 2 на "Струма" може да бъде пуснат още през октомври
Снимка: БГНЕС

1706

Може би основното движение по ЛОТ 2 на магистрала "Струма" - участъкът от Дупница до Благоевград - ще бъде пуснато още през октомври 2015 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

„Участъкът от Дупница до Благоевград по принцип трябва да бъде готов по договор до края на годината. Тогава изтича и финансирането по европрограмата. Дупница-Благоевград е много дълъг участък, почти 40 км, много сложен, с два тунела, с около 20 съоръжения, премоствания и т.н. Имаме индикации, че е възможно още октомври месец да пуснем основното движение по това трасе и направление,а довършителните работи да останат до декември какъвто е срокът на договора”, обясни министър Павлова.

Относно диалогът и съвместната работа с археолозите, Лиляна Павлова коментира, че от почти година по трасето на ЛОТ 2 се работи по много сериозен и ценен за България археологически обект. Тя допълни, че работата на археолозите вероятно ще приключи лятото на 2015 година.

„Ще направим необходимото с допълнително финансиране по проекта да бъде запазена част от тази археология – за това да бъде изградена една специална стена, която да остави част от археологическите разкопки, да ги експонира и покаже. Разбира се там, където минава трасето на магистралата то ще бъде довършено. Реално това ще се случи чак след юни месец, защото до тогава ще продължи работата на археолозите”, посочи министър Павлова. „В момента комуникацията с археолозите е много добра. Работим в добро сътрудничество и в синхрон. За момента мога със задоволство да кажа, че сме постигнали баланс във взаимоотношенията си” добави тя.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички