"Луфтханза Техник София" разширява производствения си капацитет


"Луфтханза Техник София" разширява производствения си капацитет
Снимка: MSL

6539

Компанията за авиационната поддръжка и ремонта на самолети Lufthansa Technik разширява капацитета си с нов хангар, офисна и мултифункционална сграда на Летище София, превръщайки се в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското подразделение "Луфтханза Техник София" ще бъде също така и най-голямата база в мрежата на Lufthansa Technik в Европа.

Размерът на инвестициите в проекта по разширението, направени съвместно с джойнт венчър партньора „Бългериан Еъруейз Груп” ЕАД, възлизат на приблизително 35 милиона евро. Средствата са използвани за изграждането на новия хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална сграда с офисна част. Разширението ще доведе до увеличаване броя на производствените линии и развиване на централизираните дейности, които "Луфтханза Техник София" извършва в цялата мрежа за базово обслужване на самолети на Lufthansa Technik. Това означава нарастване на производствения капацитет с 60% или общо 1 милион човекочаса извършвана работа на година, както и ще генерира 30% увеличение на персонала в София до 1300 човека.

„Резултатите на "Луфтханза Техник София" през последните 9 години доказаха, че компанията има значителен принос в развитието на българската авиационна индустрия. Успяхме да изградим едно ефективно портфолио от услуги за поддръжка и ремонт на самолети, превръщайки се в лидер на европейския MRO пазар. Горди сме с това, което нашите специалисти в България са постигнали и виждаме голям потенциал за развитие, предоставяйки висококачествени услуги и решения за нашите клиенти“ – заяви Даниел Хофман, изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“.

”Като партньор на Lufthansa Technik, „Бългериан Еъруейз Груп" участва от самото начало в реализацията на една мечта, наречена „Луфтханза Техник София“. В резултат на нашето успешно 9-годишно партньорство, всеки пътник, който каца на Летище София, забелязва изградените 4 многофункционални хангара за поддръжка на тясно корпусни самолети. Общият размер на инвестициите в оборудване, съоръжения и обучение на персонала, които сме направили в базата от 2007 г. досега, възлиза на повече от 100 млн. евро. Проектът е реализиран на 64 хил. кв. метра земя и сме горди, че именно ние направихме тази голяма стъпка за развитието на родния авиационен пазар.“- сподели Пламен Атанасов, изпълнителен директор на „Бългериан Еъруейз Груп" ЕАД.

Модерното съоръжение на „Луфтханза Техник София“ може да обслужва до 8 тясно корпусни самолета едновременно за основен ремонт и поддръжка, както и 1 самолет в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага комплексно обслужване: от линейно до IL-/D чекове, включващо целия спектър от допълнителни услуги като боядисване, интериорни решения и AOG support. Две от производствените линии предлагат възможност за цялостно боядисване. Компанията заема приблизително 64 хил. кв. метра площ в района на Летище София, което й позволява да изпълнява всички спомагателни дейности, свързани с базовото обслужване на място, или в тясно сътрудничество с останалите бази на Lufthansa Technik Group. Съвременните технологии на компанията й позволяват да покрива най-високите стандарти за опазване на околната среда

„Луфтханза Техник София“ е един от най-големите корпоративни инвеститори и работодатели в българската авиационна индустрия. Компанията е специализирана в поддръжката и основния ремонт на самолети от семейството на Airbus A320 (скоро A320 NEO) и Boeing 737 (Classic и NG). Инженерите на компанията осъществяват и линейно техническо обслужване на различен тип самолети, сред които Airbus A320, Boeing 737 и Embraer E-серии.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички