Нискотарифни компании ще кацат на варненското летище


Нискотарифни компании ще кацат на варненското летище
Снимка:

2385

Летище Варна да се отвори за кацане на нискотарифни авиокомпании, настояват няколко общини в Североизточна България, между които Варна, Балчик, Каварна, Шабла, Добрич, Аксаково и Бяла, заедно с курорта Албена. За целта те са на път да учредят общ инвестиционен фонд, с който да осигурят кацането на туристи от авиокомпаниите „EasyJet" и „Ryanair" на аеропорта.

Според изпълнителния директор на „Албена" АД Красимир Станев „това е изключително важно - да отворим летище Варна за нискобюджетните авиокомпании, които де факто вече превозват по-голямата част от пътниците в Европа", предаде "Дарик".

Основен двигател на идеята за създаването на фонда е кметът на Варна Иван Портних. Планира се за всеки новопристигнал турист на летище Варна чрез двете авиокомпании да се плащат по 10-12 евро, за да се поемат техните рискове.

„Все пак Варна не е Майорка, Тенерифе или Анталия - това е един относително лимитиран пазар, който не е безграничен и на практика техния риск по този начин те го минимизират. И двете авиокомпании имат желание да оперират на летище Варна, но искат гаранции, че този фонд да бъде създаден. Ние сме готови да си поемем нашата част, но Албена не може да плаща целия този фонд. Надяваме се и други хотелиери, и общините да поемат своята част, те имат фондове за това, и ако това стане - ще бъде една малка революция за нашия бизнес в региона" - коментира Красимир Станев.

Той прогнозира, че ако това се случи, от пролетта на 2017 г., следващите една - две години ще бъдат изключително добри за туристическия бизнес в цяла Североизточна България.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички