Няма да има места, които да останат без транспорт, твърди Борисов


Няма да има места, които да останат без транспорт, твърди Борисов
Снимка: БГНЕС

1778

Няма да има места в България, които да останат без транспорт. В БДЖ обаче са трупани милиони задължения заради липса на реформи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в парламента, предаде "Фокус".

Той припомни, че през 2006 година са взети влакове, които не са били платени и сега се опитват да ги платят. Борисов обясни, че бюджета е по-висок, но все още има големи задължения. „Тези пари трябва да ги вземем, за да ги платим. Тези опити правим, но има места, където много малко хора се възползват от 10 тона влакове, които се движат по линия. Днес съм възложил на Министерски съвет и на финансовия и транспорния министър още веднъж да разгледат схемите”, коментира той.

Борисов коментира и идеята за създаване на газов хъб у нас. "Системата за хъба, която беше идея, вече е сложена на масата на ЕК. Срещата беше не само с Шефчович. Темите, които имаме като пакет да решаваме, са много. Той каза няколко неща от името на ЕК. Първо, няма държава, през която да може да мине тръба за доставка на газ, без да се спазва Третия енергиен пакет нещо, което беше услужливо пропускано досега. Дали ще е Гърция, Македония, Сърбия, това важи за всички страни. Второ, много по-добре би било „Южен поток” да мине през България и да спретнем голям хъб, който да се оперира от фирми на Европейската комисия”, обясни Борисов.

„Уговорихме на 99% газовия хъб, докато не видя парите, никога не казвам 100%, интерконекторната връзка с Гърция 100% да ни я финансира ЕК, това са някъде около 200 млн. Не са малко пари. Тогава ще имаме възможност през реверса, ако доставят евтин втечнен газ в Гърция, да може да го взимаме оттам”, посочи той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички