Няма да има влакове между Пловдив и Стара Загора до 20 октомври


Няма да има влакове между Пловдив и Стара Загора до 20 октомври
Снимка:

2878

От 4 септември до 20 октомври влаковете между Пловдив и Стара Загора спират.

В отсечката пътниците ще бъдат извозвани с автобуси. Промяната се налага заради ремонт на жп линията Пловдив-Бургас. От БДЖ и НКЖИ информираха, че са осигурили достатъчно автобуси, за да няма напрежение сред пътуващите. От утре хората, които ползват пътнически влакове от Пловдив за Стара Загора ще бъдат извозвани с автобуси до Оризово, предаде bTV.

Оттам ще се качат отново на влак. Пътят им се увеличава с около 50 минути, казват от БДЖ. Цената на билета остава същата.

„Бройката на автобусите и местата са съгласно направените съпоставки на пътуващия до момента пътикопоток, а при наличие на повече пътници има възможност, чрез строителя на трасето, да извикаме допълнително автобуси”, заяви Антон Чардаков, ръководител Териториален център" Пътнически превози-Пловдив", БДЖ.

Промяна има и при бързите влакове по линията София-Бургас и София-Варна, които до сега минаваха през Пловдив и Стара Загора. Те ще бъдат отклонявани през Димитровград и пътниците няма да се прекачват. Така влаковете ще пътуват с 20 минути повече. Влаковете спират заради извършване на ремонтни дейности в участъка между Скутаре и Оризово. Иван Бакалски, ръководител проект Рехабилитация към НКЖИ, заяви, че участъкът Белозем-Оризово е еднопътен и няма как да се извършат всички работи по заздравяване на земната основа и по подмяната на горното строене на железния път, без да се спре движението на влаковете. Пътниците не са доволни от предстоящото неудобство, а в автобусите няма да може да се превозват велосипеди и домашни любимци.

Промени ще бъдат направени и за влаковете, които се движат в съседни на ремонтирания участък. Целта е да се направят връзки с другите влакови композиции. Разписанието на автобусите, които ще извозват пътниците е разлепено на всяка гара. Хората могат да се информират за промените и от информационния телефон на БДЖ.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички