Нови тапи и по "Тракия" заради ремонти


Нови тапи и по "Тракия" заради ремонти
Снимка: БГНЕС

1905

От 10 септември тапа ще има и на магистрала "Тракия". Продължава ремонтът на платното в посока Бургас, на моста над река Стряма, при км 136 от магистралата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът на съоръжението стартира през май с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв. В началото на месец юли завършиха ремонтно-възстановителните дейности на моста в посока София.

Строителните работи бяха временно преустановени, с цел по-висока безопасност и удобство при пътуването в началото на активния туристически сезон.

За изпълнение на ремонтно-възстановителните дейности, от днес ще бъде ограничено изцяло движението на моторните превозни средства в платното за Бургас. Трафикът ще бъде пренасочен в обновеното платно на моста, в посока София, двупосочно.

Необходимо е шофьорите да следват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничено е скоростта, подчертават от АПИ.

Строителните работи включват ремонт на пътната плоча, хидроизолация, нови тротоарни конзоли, възстановяване на бетоновите повърхности по долното строене, нови дилатационни фуги, отводнители, ограничителни системи, парапети и маркировка.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 15 ноември 2016 г.

Три ремонта затрудняват движението и създават огромни задръствания и на магистрала "Хемус" - на виадукта Елешница, на тунел "Витиня" и между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол". Последният от тях ще приключи чак през пролетта на 2017 г.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички