Нови тапи в София заради строежа на метрото


Нови тапи в София заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

2536

От 27 март се въвеждат организации на движението, свързани с изграждането на две метростанции на бул. „Патриарх Евтимий“ при кръстовището с „Васил Левски“ в участъка при „Попа“ и метростанцията, която ще бъде изградена на кръстовището с бул. „Витоша“. Това каза зам-кметът на София Любомир Христов на пресконференция днес, предаде "Фокус".

„Затварянето на движението ще се случва само в обхвата на строителните площадки“, подчерта Христов.

В останалите участъци по протежението на бул. „Патриарх Евтимий“ ще има движение на автомобили и пълен достъп на живущите до домовете им. Христов уточни, че достъпът ще бъде осигурен чрез преминаване по съседните улички.

„Улица „Г. С. Раковски“ продължава да функционира пълноценно, движението по „6-ти септември“ ще е абсолютно гарантирано“, каза Христов. Той уточни, че на местата, където има ремонти е обособена и зона за пешеходци през цялото време на изпълнението на строителните дейности.

За живеещите и работещите в района ще бъде осигурена и възможност за допълнително паркиране. По протежението на бул. „Патриарх Евтимий“ ще бъдат двустранно разкрити нови места за „Синя зона“. Заради ремонтите дейности в столицата се закриват общо 100 места за паркиране в „Синя зона“, но ще бъдат разкрити нови 200.

Христов подчерта, че заради ремонтните дейности движението по бул. „Васил Левски“ и движението в тунела под НДК става двупосочно.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички