Новият министър на транспорта обеща да работи за баланс в сектора


Новият министър на транспорта обеща да работи за баланс в сектора
Снимка: БГНЕС

3542

Организирането на честни и демократични избори е един от основните приоритети на служебното правителство. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС. Ръководството на „Информационно обслужване“ АД, което е в системата на министерството ще има задача незабавно да започне подготовка за провеждане на изборите.

Министър Алексиев посочи още, че през следващите два месеца ще работи активно за запазване на баланса и нормалното функциониране на транспортния сектор, както и за ускоряване на проектите, финансирани с европейски средства.

„Ситуацията на границата с Гърция е сериозна тема, която ще наблюдавам ежедневно“, посочи Алексиев. Той допълни, че друга важна задача е извършването на постоянен мониторинг на състоянието на БДЖ, за да не се допускат сътресения в системата на железопътния транспорт.

По време на церемонията по предаване на поста министър Ивайло Московски посочи, че оставя секторът стабилен, като продължава да се търси решение за изплащането на задълженията към кредиторите на БДЖ. „Надявам се политиката, която ще води служебния кабинет да не доведе до големи сътресения и негативни резултати за националния железопътен превозвач“, каза Московски. Той посочи, че служебният министър Христо Алексиев е добър експерт, който винаги е работил отговорно и с професионализъм. Пожелавам успех на министър Алексиев в тази нелека задача и вярвам че ще има приемственост в политиките и действията му, допълни Ивайло Московски.

Очаква се следващата седмица министър Алексиев да представи конкретни задачи и цели в секторите транспорт, информационни технологии и съобщения.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички