Новите автобуси в София тръгват от следващата седмица, съобщи Фандъкова


Новите автобуси в София тръгват от следващата седмица, съобщи Фандъкова
Снимка: БГНЕС

2239

Част от новите 110 автобуса в София ще започнат да бъдат пускани поетапно в движение от следващата седмица. Продължаваме с модернизацията на транспорта и това се вижда, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред bTV тази сутрин.

До септември ще приключат ремонтите по някои от големите булеварди в столицата - бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе", каза още градоначалникът. Фандъкова очаква към края на годината движението по ул. "Богатица" да бъде пуснато. По думите й участъкът е тежък, тъй като е свързан с подмяната на подземна инфраструктура.

Фандъкова коментира и скандала със застрояването на квартал „Младост“, което изкара хората на протест. "Много неща се направиха през последните години в ж.к. "Младост". Именно заради това постигнатото трябва да се съхрани. Проверих много внимателно документите и открих нарушение при издаването на строителното разрешително на фирмата. Не е уведомена "Топлофикация-София", тъй като там минава топлопровод. По тази причина вчера беше подадено искане за спиране на строежа.

Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално и да се търси решение. Проблемът със застрояването е свързан със собствеността. Решенията са в две посоки - или да се намери подходящ терен, с който да се обезщети собственикът или да се отчужди терена. Трябва да се намери законосъобразно решение", заяви столичният кмет.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички