Опитаха ли се да прикрият катастрофата с бащата на президента?


Опитаха ли се да прикрият катастрофата с бащата на президента?
Снимка: стоп кадър/YouTube

2406

Вътрешният министър Валентин Радев обяви убедено, че фактите по случая с бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той. Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно, предава в."Сега".

При произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище. Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина за катастрофата е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (бел. ред. - според оригиналния правопис на полицая). Според униформения триколката ударила странично мерцедеса на бащата на президента.

"Преди да подпиша, аз помолих тоя сержант да ми го прочете. Той ми го прочете набързо-набързо и от това, което ми каза, няма нищо вярно. Всичко е така направено, че аз съм виновен", заяви Стефан Тодоров, който е управлявал триколката и е леко пострадал при инцидента. Той е обявил своите възражения.

В интернет вече се появиха много варианти на видеозаписи от кръстовището, както и от сблъсъка между превозните средства. Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички