Още два ремонта на улици в София се оказаха несполучливи


Още два ремонта на улици в София се оказаха несполучливи
Снимка:

2300

В крак с традициите в София още две прясно ремонтирани улици показаха дефекти. Този път ситуацията се разиграва на ул."Цар Симеон", където през лятото Столичната община сменя настилки. Въпреки че ремонтите там приключиха само преди 2 месеца, оплакванията от свършеното вече са налице, а от тях най-много страдат пешеходците.

За лошото изпълнение на ремонта на ул. "Цар Симеон" личи по целия й обновен участък, алармираха от гражданската инициатива "Спаси София". В отсечката между ул. "Опълченска" и бул." Константин Величков" на места паважът на тротоара е хлътнал, а на други разместен, пише в. "Сега". Заради хлътванията и издиганията на двата вида настилки решетките на водосборните и каблени шахти също са потънали или пък стърчат. От някои водосборни шахти се носели и неприятни миризми, коментират граждани. Новият наклон на улицата създава проблем и за други улици. При по-силен дъжд по протежението на "Цар Симеон" се образуват реки, стичащи се до парка при храма "Св. Николай Софийски".

"Има дефекти, които са факт. Фирмата ще ги поправи за нейна сметка, тъй като обектът е в гаранция", съобщи зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев. Според него обаче вина за вида на тротоарите имат и паркиралите автомобили.

В плачевно състояние е и тротоарът на бул. "Панчо Владигеров" в "Люлин". Там по нищо не личи къде започва тротоарът и къде приключва пътното платно, шахтите отново са разкривени. Под всякаква критика е и състоянието на околните на ремонта пространства. Следите, оставени от строителите върху тях са унищожителни - тревата е потънала в кал, а зарязан асфалт допълва картината. Няма осигурени и условия за трудноподвижните хора и майките с колички. С новата визия на булеварда е запознат и кметът на район "Люлин" Милко Младенов. Той твърди на фейсбук страницата на "Спаси София", че изпълнителят на ремонта е вече сезиран, а стореното от него не е прието от общината и не е разплатено.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички