Отварят офертите за ТОЛ системата


Отварят офертите за ТОЛ системата
Снимка: БГНЕС

1720

Днес, 16 август, ще бъдат отворени шестте оферти за ТОЛ системата. Регионалният министър Николай Нанков заяви, че процедурата е насрочена за 17.00 ч. в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), като възложител на обществената поръчка. Според него са одобрени всички кандидати, подали оферти.

„Надяваме се, че ще успеем. Генерирахме 6 оферти, процедурата беше по обжалване на този етап, заради краткия според някои кандидати срок и в момента сме на третия етап – отваряне на офертите“, допълни той.

„За нас е изключително важно максимално бързо да въведем системата“, заяви министър Нанков пред БНТ. Според него тя ще генерира ресурс, който ще се използва само за подобряване на инфраструктурата и подобряване на безопасността.

Цените на винетките за леките автомобили няма да бъдат повишавани след въвеждането на системата за таксуване на пътищата, каза министърът. От МРРБ обмислят да въведат гъвкава политика при определяне на цените на електронните винетки и ТОЛ таксите.

Държавата има и резервен вариант как да гарантира безпроблемното функциониране на системата. За целта ще създаде държавно предприятие, което да изгради и експлоатира системата за събиране на ТОЛ такси от товарните камиони.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички