Павлова: Усилията ни са насочени към пускането на Лот 2 на АМ "Марица" до 28 май


Павлова: Усилията ни са насочени към пускането на Лот 2 на АМ "Марица" до 28 май
Снимка: БГНЕС

1539

Всичките ни усилия са насечени в посока до 28 май, когато беше първоначално поетия ангажимент от изпълнителя, магистралата да бъде окончателно завършена и одобрена от приемателната комисия. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, пред "Фокус".

„Има един важен момент, който трябва да споменем. Магистралата беше основно завършена миналата седмица и започна процедурата по проверка на извършената работа и съответно беше свикана държавна приемателна комисия. В рамките на проверката от екипа на пътната агенция, от лабораторията на агенцията, която правеше пробите съгласно изискванията и наредбите и машините, които измерват товароносимоспособността. Показателите отчетоха, че в целостта си магистралата е добре направена, с изключение на три малки участъка. Един участък от 50 метра и два участъка от 25 метра, в които има отклонения от нормата за равност”, посочи Павлова.

По думите ѝ въз основа на резултатите от проверката на лабораторията, от Агенция „Пътна инфраструктура” са издадени указания за преработване на проблемните участъци. „Още снощи и с моя санкция там бяха вкарани машини за фрезоване. Това означава, че ще се махне асфалта изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта е магистралата в нейната пълнота, в цялата ѝ дължина от 37 км, да бъде и да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация”, обясни Павлова.

Тя бе категорична, че компромиси с качеството е недопустимо да бъдат допускани. „За нас не е самоцел да я отворим на 28 май. Важно е да издадем акт 16 тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията. Днес изпълнителят вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре”, допълни още министър Павлова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички