Павлова: Закупените винетки са със 100 000 повече към началото на юни


Павлова: Закупените винетки са със 100 000 повече към началото на юни
Снимка: БГНЕС

1887

По магистрала "Хемус" ще има ремонти на четири места, на които ще има двупосочно движение в едната лента, а хората да се подготвят за по-бавно предвижване на тези места. Аварийните ремонтни дейности ще се случват на Витиня, Ечемишка и при големия виадукт на Елешница. Ремонтите ще продължат до края на годината.

"По "Тракия" няма да има проблеми това лято, само на едно място ще има ремонт, но той няма да затруднява движението", заяви регионалният министър Лиляна Павлова пред Нова телевизия.

По думите ѝ най-големите ремонти ще се извършат в Северна България, като парите идват от увеличените приходи от продажбата на винетки в размер на 68 млн. лв. плюс субсидия от правителството от 60 млн. лв. Ще се ремонтират пътя от Димово до Видин, Враца-Леденика и Враца-Криводол и участъци от Плевен-Ловеч, както и Разград-Исперих.

Павлова съобщи още, че ще се обновява и обхода на Алехелой, където до юни се пуска процедурата за избор на изпълнител.

С пари от еврофондовете ще се правят пътя за Леденика, Плевен-Ловеч, Стара Загора-Раднево и Добрич-Варна. Павлова потвърди, че парите от ЕС за пътища намаляват, като сега имаме само 1,2 млрд. лв. за пътна инфраструктура при 2,5 млрд. лв. при предишни програмен период.

За всички републикански пътища, които са 20 000 км, се изискват винетки. Четвъртокласните пътища са без винетки, повтори пак Лиляна Павлова.

Говорейки за приходите от винетки, министърът посочи, че в началото на годината е имало сериозен спад в закупения брой винетки, но март месец, когато почнаха почивните дни, е бил първият пик. По-високите приходи идват не само от цената, но и от повечето продадени винетки. Със 100 хил. повече са закупените винетки към началото на юни, каза Лиляна Павлова. Тя заяви, че средногодишно се продават около 6 млн. броя.

Запитана дали ще се кандидатира за президент, Павлова заяви, че това няма да се случи, тъй като е на 38 години, а по закон кандидатът трябва да е навършил 40.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички