Печалбата на летище "София" до август е близо 4 млн. лева


Печалбата на летище "София" до август е близо 4 млн. лева
Снимка: БГНЕС

2293

От януари до август 2015 г. печалбата на летище "София" се равнява на почти 4 млн. лева. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

„Политиката МТИТС по отношение на управлението и развитието на Летище „София” винаги е била свързана с постигане на добра ефективност от дейността на дружеството. При избора на членовете на съвета на директорите на дружеството от системата на министерството се взимат под внимание притежаваните качества от кандидатите дали отговарят на изискванията, посочени в Търговския закон. Получени са финансови резултати от дейността на Летище „София” за периода януари-август 2015 година. Печалбата е в размер на почти 4 млн. лева с почти 1,8 млн. лева повече от планираните и с почти 1,2 млн. лева повече от отчетената печалба за същия период на 2014 година”, обясни Московски.

Той уточни, че дружеството отчита приходи в размер на 75 млн. лева, които са с 350 000 лева повече от планирането и с 8,3 млн. лева повече от 2014 година.

Московски допълни, че през отчетния период на 2015 година от летището са излезли и кацнали общо почти 3 млн. пътници, което съставлява ръст с 5,6% спрямо съответния период през 2014 година.

"Кадровата политика, подборът и назначението на служителите е въпрос от компетентността на мениджърския екип. Министерството предвижда инспекции и одити на дружеството. Предвиждаме бъдещото развитие на Летище „София” да се осъществява чрез предоставянето на концесия в резултат от прилагането на общите политики в областта на концесиите”, каза още министърът.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички