Поскъпване на билета за градски транспорт в София може и да няма


Поскъпване на билета за градски транспорт в София може и да няма
Снимка: Actualno.com

2430

"Движение България на гражданите" не даде мандат на общинските си съветници в София да подкрепят цена на билета за градския транспорт от 1,60 лева.

Решението беше взето на заседание на Изпълнителния съвет на партията днес. Съгласно решението, общинските съветници на ДБГ в СОС Прошко Прошков, Стефан Марков и Иветка Петрова от групата на Реформаторския блок няма да подкрепят увеличението от 60% на цената на градския транспорт за столичани, с мотива, че не са използвани всички ресурси за оптимизация на разходите в Центъра за градска мобилност. Това предаде Actualno.com.

В петък, 8 април, ДСБ-София призова общинските съветници от Реформаторския блок да не подкрепят увеличението на билета за градския транспорт. Така след решението на ДБГ от днес, 12 април, на ГЕРБ не им достига един глас за мнозинство в СОС. От партията на Бойко Борисов разчитаха именно Прошко Прошков да го осигури. Това значи, че до увеличение на цената на билета София може и да не се стигне.

В позицията си ДБГ настоява за оптимизация в ЦГМ като щатен състав и работни заплати, въвеждане на тикет-системата, публичност на договорите на ЦГМ и транспортните дружества, за да са ясни цените, на които се изкупуват горивата, енергията и консумативите, тъй като икономическата и политическа логика изискват преди да се пристъпва към натоварване на гражданите с плащане на 60 % увеличение на пътуването им с градския транспорт, да се използват всички вътрешни ресурси - нещо, което към момента не е направено.

От партията на вицепремиера Меглена Кунева напомнят, че преди 6 месеца в предизборните програми на нито една политическа сила, представена днес в СОС, не е присъствала политика на увеличаване цената на градския транспорт. С оглед на това, исканото увеличение без ясни мотиви и обосновка гражданите биха квалифицирали като подмяна на вота им и на дадения от тях мандат.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички