Превозвачите все пак няма да блокират границата с Турция


Превозвачите все пак няма да блокират границата с Турция
Снимка: БГНЕС

2471

Превозвачи няма да блокират границата с Турция, каквито заплахи се появиха. Това каза Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи, след среща с изпълнителния директор на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

"Разговорите бяха провокирани от недоволството на организацията от затрудненията при преминаването през граничен пункт "Капитан Андреево", заради ограниченото работно време на митническото бюро в Свиленград", заяви Арабаджиев, предаде "Фокус". Той уточни, че българските превозвачи ще постъпят отговорно и няма да действат като гръцките фермери.

„Г-н Танов предложи на няколко митнически бюра във вътрешността на страната да бъде въведен 7-дневен режим на работа - от 8.00 до 20.00 часа, така че да се поеме трафикът от нашите превозвачи и да се задействат транзитните операции на тези митнически бюра. Те може би ще бъдат бюрата във Видин, София - Кремиковци, Пловдив, Хасково и още едно бюро по направлението Русе – Турция. Така ще се помогне на българските превозвачи през цялата работна седмица да задействат съответните митнически документи и да отиват директно на "Капитан Андреево“, уточни Арабаджиев и добави, че засега решението е удовлетворително. „С Ваньо Танов и екипа му се разбрахме, че в следващите два-три месеца ще направим мониторинг, за да видим дали нещата ще се променят към по-добро. Очакваме да се подобрят“, каза още той.

Председателят на СМП коментира и ситуацията с блокадата по границата с Гърция. Съюзът събира информация от членовете си, за да заведе дела в гръцки съдилища заради загубите на българските фирми, уточни Арабаджиев. Организацията вече се е свързала със съюзи в Чехия, Полша и Унгария с молба за сходни данни и ще им окаже помощ, ако те също решат да водят съдебна битка в Гърция.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички