Пускат полети от Летище Пловдив до четири нови дестинации


Пускат полети от Летище Пловдив до четири нови дестинации
Снимка: Getty Images / Guliver

3071

Летище Пловдив и датска консултантска компания са подготвили договор, след сключването на който ще бъдат разработени четири нови маршрута до местния аеропорт. Това съобщи изпълнителният директор Владимир Щърбанов пред "Дарик". 

Резултатите се очаква да се появят в края на тази или в началото на следващата година.

Понеже летището е в процедура на концесия и подобно споразумение ще окаже влияние върху условията, които бъдещият концесионер ще трябва да изпълни, е решено договорът да се сключи между датската компания, която се явява и авиационен брокер, и Фонда за развитие на летище Пловдив.

Споразумението е напълно готово и е връчено на община Пловдив. То трябва да бъде подписано до края на месеца от кмета Иван Тотев, кмета на община „Родопи" Пламен Спасов и представител на консултантската компания, допълни Щърбанов.

Четирите направления са Испания, Италия, Германия и Турция (или Гърция). Ако редовните линии започнат да се обслужват, средствата които ще са необходими, са на стойност около 50 000 евро годишно. Сумата е приблизителна и окончателно ще бъде фиксирана след установяването на пътникопотока и честотите на полетите. Към момента такава сума в сметката на Фонда има, увери директорът.

Възможните дестинации до Испания са Барселона, Палма де Майорка и Херона, а до Италия - Бергамо и Бари. До Германия възможната дестинация е Франкфурт. Възможно е първите полети да стартират през предстоящия зимен сезон, но пълноценно „екшън-планът" е насрочен за март 2016 г.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички