Пътната обстановка в страната е нормална


Пътната обстановка в страната е нормална
Снимка: БГНЕС

2951

Пътната обстановка при зимни условия е нормална, няма критични точки в страната. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде БГНЕС.

Нанков увери, че основната цел са здравето и животът на хората, както и да няма бедстващи. „Затова сме готови да затворим и цели участъци специално в Североизточна България, ако се наложи и имаме тежки снегонавявания, каквато е и прогнозата за следващите няколко часа“, уточни той.

„Засега обстановката е нормална, но при зимни условия. Винаги сме казвали, че когато има сняг, говорим за придвижване при зимни условия. Наистина обстановката при зимни условия не е при нормални такива - хлъзгав път, било то почистен, но със сигурност е преовлажнен, вечер се образува т.нар. „тъмен лед“. Колкото и материали да насипваме, всички пътища се обработват с материали, но просто шофьорите трябва да бъдат концентрирани и с повишено внимание“, предупреди регионалният министър.

Николай Нанков обясни, че към момента в страната няма критични пътни точки или обстановка, но има затворени старопланински проходи. Той обаче уточни, че ако има снегонавявания, е възможно да бъдат затваряни магистрали за тежкотоварни автомобили.

Не на последно място Нанков заяви, че след като приключат валежите ще се пристъпи към работа по запълване на дупки. „Нека да приключат валежите, да изсъхне и асфалтът. Много бързо ще се пристъпи към работа, организацията е създадена, но глобалната ни цел и политика е след няколко години да не говорим за дупки“, каза още той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички