Пътници се оплакват от новото разписание на БДЖ


Пътници се оплакват от новото разписание на БДЖ
Снимка: БГНЕС

3371

Имаме сигнали за известни неудобства с новото разписание на влаковете. Това каза Димитър Костадинов, управител на "БДЖ - Пътнически превози ООД" по време на пресконференция на БДЖ във връзка с новото разписание на влаковете за 2016 г., предаде "Фокус".

"В средата на декември влиза винаги нов график на нашите превози за следващата година. Винаги имаме допълнителни настройки на графика, има въпроси от нашите клиенти и всяка една промяна е чувствителна за тях. Опитали сме се той да бъде балансиран и в пълен обем - 20, 45 млн. км. Графикът е на база на анализ на предходната година. Всички забележки и сигнали от клиенти сме с опитали да ги приложим в новия график", обясни Костадинов.

По думите му за новия график са изпратени писма до 100 общинии до областните центрове още през лятото. "От 100 общини 47 не са ни отговорили, 35 са без забележки и единствено 18 общини са дали възможности за корекции, голяма част от които сме се съобразили", посочи Костадинов и отбеляза: "В момента със стартирането на графика при нас има сигнали относно известни неудобства за нашите клиенти, за които сме предприели адекватни действия, а част от тях сме реализирали".

Той обясни, че няма как да се удовлетворят всички влакове, а и преди от общините не е имало оплакване. "Основните сигнали, дошли при нас са в няколко направления. Едното е София-Лакатник. В направлението на сутрешните влакове има промяна за два влака, които не спират на две от спирките - "Бов" и "Церово". Влакът, който пътува до Лакатник в момента спира до Своге. Той ще продължи до Лакатник, за да се удовлетвори искането на нашите клиенти. Той обясни, че БДЖ се е опитало да се съобрази с работещите и учениците, които пътуват по всички населени места.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички