Работата по третата линия на метрото започва до края на годината


Работата по третата линия на метрото започва до края на годината
Снимка: БГНЕС

2114

Имаме готовност да започнем работата по седемте станции по третия метродиаметър до края на годината, веднага след подписването на договора. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на моста на ул. „6-ти септември” и бул. „Христо и Евлоги Георгиеви”, предаде "Фокус".

„В момента фирмите правят своята подготовка. Имаме и частична представа за организацията на движението. На три от централните станциите ще има затруднения на движението, но все още чакам предложенията на експертите”, обясни Фандъкова.

Тя добави още, че до края на годината ще започне изграждането на бул. „България” и бул. „Иван Евстатиев Гешов” и каза, че вече е възложила да започне да се прави организацията на движението, както и обектът да бъде представен отново. „Обектът беше обсъждан и представян многократно, но заради обжалванията мина доста време и хората го позабравиха. Надявам се да получим подкрепата на обществото, защото този проект е жизнено необходим. Аз минавам всеки ден от там и опашките са огромни, може би това е най-натовареното кръстовище”, коментира Фандъкова.

По думите ѝ това, което е предложено в проекта е изграждането на безконфликтно кръгово кръстовище на второ ниво и светофар за преминаването на трамвая на първо ниво. „Освен това до края на годината там предстои да започне и изграждането на метростанцията, така че е добре да се съчетае работата и по двата обекта. Разбира се ще има сериозни затруднения в движението, но поне да се знае, че когато се направи нещо то е за дълги години след това”, добави Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички