Радев също подкрепи протеста на превозвачите


Радев също подкрепи протеста на превозвачите
Снимка: БГНЕС

2075

Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерение за справедливи протести. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш.

„Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства. Аз съм с вас. Точно вашите справедливи искания дават повод всички институции в България да са обединени в подкрепата си към вас“, заяви държавният глава.

По думите му нещата явно не могат да се решат за един ден, а борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. 

"Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета „Мобилност“ са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи“, обяви президентът.

„В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента. Последно снощи говорихме подробно с Петър Курумбашев какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт. Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе“, каза Румен Радев.

По-рано днес правителството също обяви, че подкрепя исканията на българските превозвачи.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички