Ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължат и по време на празниците


Ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължат и по време на празниците
Снимка:

2345

По-голямата част от ремонтите приключиха преди предстоящите празници. За съжаление ремонтът на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ ще продължи и през коледните и новогодишните празници. Това каза инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддръжка на пътната инфраструктура“ на брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите празници, предаде „Фокус“.

„Очакваме това да създаде затруднения в трафика в тези участъци. Поради тази причина има подготвени обходни маршрути“, заяви инж. Златев. При натоварване на движението на 23 декември има възможност то да бъде пренасочено през пътния възел „Витинска река“, по стария път през Витиня и след това отново да бъде върнато на автомагистралата. „Пътуващите за Северна България – Враца или Монтана, могат да продължат движението си по стария път и така да излязат на края на Ботевград, откъдето да продължат своето пътуване“, обясни инж. Златев.

„Очакваме сериозно натоварване и по АМ „Тракия“ и прохода при Владая“, добави той. По думите му поради тази причина на 23 декември ще има осигурени 2 ленти за движение в посока Перник, а в последния почивен ден ще са осигурени 2 ленти в посока София. „Препоръчваме ползването на АМ „Люлин“ за излизане от столицата в посока Югозападна България“, подчерта той.

Той призова водачите да тръгват на път с подготвени автомобили за движение при зимни условия. По думите му не се очакват валежи, но температурите ще бъдат ниски, което създава предпоставки за заледяване на пътните настилки в усойните места. Той добави, че в планинските участъци трябва да се спазва необходимата дистанция при движение на автомобилите. Инж. Златев увери, че машините са в постоянна готовност, така че при валежи да бъдат предприети обработки на настилките.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички